August 22, 2013

Novi modeli: Mirage serija

Model „Mirage“ postoji u asortimanu Polar bicikala od samog pocetka, od 2000. godine. Mirage je tada bio bicikl sa čeličnim ramom i Shimano „Altus“ opremom, ali je za to vreme bio vrlo solidan i veoma popularan bicikl.

Kako se tržište kod nas menjalo i napredovalo, tako je Mirage menjao svoju specifikaciju, ali je uvek bio u „zlatnoj sredini“, odnosno nudio je dobar kompromis cene i kvaliteta. Moglo bi se reći da Mirage oslikava naše tržište koje sa jedne strane uvek želi kvalitetniji proizvod, a sa druge je uvek ograničeno finansijskim mogućnostima.

Bicikl se danas nudi u 3 varijante sa aluminijumskim ramom: Mirage Pro sa 24 brzine i kasetnom zadnjom glavom, Mirage Team sa 21 brzinom i prednjom disk kočnicom i Mirage Comp kao osnovna verzija sa 21 brzinom i V-brake kočnicama.

Pred Vama su novi modeli popularnog bicikla kod kojih su najvažnije modifikacije napravljene na ramu, koji je sada napravljen od „double butted“ hidro-formiranih cevi, što težinu samog rama spušta ispod 1850 grama. Takođe, u skladu sa novim trendovima, koristimo olakšane „oversize“ volane što dodatno smanjuje težinu i poboljšava krutost bicikla.

Mirage Pro, kao najbolji model u seriji, koristi i hladno kovani (cold forged) nosač volana, Shimano „Alivio“ opremu, Suntour XCM prednji amortizer sa zaključavanjem hoda i olakšani volan širine 660 mm.