May 20, 2014

Novi modeli: Mirage Pro 29

Mirage Pro postoji u asortimanu Polar bicikala od 2004. godine i jedan je od najprodavanijih aluminijumskih bicikala na tržištu.

Razlog popularnosti je pažljivo odabran odnos cene i kvaliteta, gde nije napravljen kompromis pri odabiru komponenti, uz prihvatljivu krajnju cenu.

Takvim pristupom je dobijen bicikl idealan za nešto ozbiljniju rekreaciju, po uređenim i neuređenim terenima, koji je često viđan čak i na MTB takmičenjima.

Pojavom točka od 29“, pred nas je postavljen novi izazov, napraviti bicikl sa sličnim karakteristikama, ali uzimajući u obzir sve specifičnosti novog standarda.

Kao prvo se postavio problem ukupne težine bicikla, zbog čega je morao biti napravljen potpuno novi ram, sa „triple butted“ cevima većih poprečnih preseka. Time je dobijen lagan ram veće čvrstine i krutosti. Uzimajući u obzir da će se ovaj bicikl u verziji 29“ verovatno kupovati za nešto agresivniju vožnju van uređenih staza, ojačali smo upravljački sklop (oversize lula i volan), kao i nosač sedišta prečnika 31,6 mm. Bicikl je takođe dobio dosta „sportskiju“ geometriju u odnosu na verziju sa točkom 26“, produžena je gornja cev rama i istovremeno povećan ugao (sloping) između gornje i sedalne cevi.

Bicikl je opremljen pouzdanim Suntour XCT amortizerom sa zaključavanjem, Suntour XCT pogonom i Shimano Alivio transmisijom i kočnicama. Volan je takođe od olakšanog „double butted“ aluminijuma, dok je nosač volana (lula) od hladno kovanog aluminijuma (cold forged).

Dostupne su dve kombinacije boja, Belo-Crni i Antracit-Crni.