August 26, 2013

Novi modeli: Forester Pro

Posle velike ekspanzije planinskih bicikala krajem 20-og i početkom 21-og veka, u skorije vreme je primetan mali pad interesovanja za MTB i rast popularnosti takozvanih “Trekking” bicikala.

Trekking bicikli kombinuju robustnost planinskog bicikla sa komforom i brzinom gradskog bicikla, čineći jedan hibridan spoj idealan za udobnu vožnju po asfaltu, kao i povremene izlete na neuređene staze.

Ako je Mirage Pro zamišljen da bude najbolji odnos cena/kvalitet u MTB segmentu, onda je Forester Pro to isto u Trekking segmentu. Ram je napravljen od hidroformiranih “double butted” aluminijumskih cevi, a dizajn je identičan kao na “Mirage” MTB seriji.

Točak veličine 28” i geometrija rama omogućavaju podignutu poziciju za sedenje sa više ispravljenim gornjim delom tela. Podesivi nosač volana (lula) omogućava idealno podešavanje visine volana prema vozaču. Udobnost upotpunjuje specijalno oblikovano “gel” sedište sa anatomskim centralnim kanalom za cirkulaciju vazduha i smanjenje pritiska na osetljive delove, kao i nosač sedišta sa amortizerom i anatomske ručke volana.

Za transmisiju je odgovorna Shimano Alivio grupa sa 24 brzine i zadnjom kasetnom glavom, dok prednji amortizer Suntour Nex sa mogućnošću zaključavanja omogućava dodatnu fleksibilnost i prilogađavanje bicikla uslovima terena.