May 20, 2014

Novi modeli: Bicikli za najmlađe

Bicikl je važan deo odrastanja skoro svakog

Posle toga, dolaze veći izazovi, učenje vožnje bez pomoćnih točkova, vožnja u grupi ljudi na biciklističkoj stazi, uključivanje u saobraćaj.

Učenje vožnje bicikla je jako važno i za sticanje samopouzdanja kod razvijanja osećaja za prostor, brzinu i ravnotežu, i priprema za kasnije uključivanje u saobraćaj i upravljanje automobilom.

Deca žele da oponašaju odrasle, sa nedovoljno snage da savladaju često teške i nezgrapne bicikle. Naš koncept je da dečiji bicikl maksimalno olakšamo, prilagodimo komponente da dete uživa u vožnji i zavoli ovu sjajnu aktivnost.

Za narednu sezonu, redizajnirali smo „slope“ seriju dečijih bicikala, koja se odlikuje spuštenom sedalnom cevi rama i zakrivljenom gornjom cevi, što detetu omogućava lakše penjanje i silazak sa bicikla. Skraćena je i dužina gornje cevi, čime je omogućeno da se lakše dohvati volan i da dete istovremeno ima uspravniji položaj na biciklu i bolji pregled okoline.

Modeli kao što su Geronimo, Seneca, Trinity i Eskimo, pokrivaju uzrast od 4-14 godina, sa pristupačnom cenom i pouzdanom Shimano opremom. Eskimo pruža i opciju zadnje nožne (kontra) kočnice, za decu koja su usvojila ovaj način kočenja.

Pored ovih, novi su i BMX bicikli za decu od 2-5 godina, Formula i Spike. Dostupni su u veličinama 12“ i 16“ sa pomoćnim točkovima, za sigurne prve okretaje pedala.